Emisiuni Realizatori Program TV Contact
Prima Actual Politică
Sport
Reportaj Eveniment
Sport
Ce foşti fotbalişti ai Ştiinţei au şanse reale să redevină actuali?
Posibila revenire în fotbal a Universităţii Craiova ne face să ne gândim la ce este esenţial pentru orice echipă de fotbal: lotul. Cu sau fără Mititelu patron, primii fotbalişti ademeniţi de conducere vor fi dintre cei pe care Universitatea i-a lansat în acest sport. Vom vedea cum a stat Craiova în ultimii ani cu producţia de fotbalişti şi care dintre aceştia s-ar putea pune din nou în slujba Ştiinţei.

 

 

Dintre fotbaliştii români folosiţi de Universitatea Craiova de-a lungul a cinci ediţii de campionat, din 2006, de la revenirea în A, unii se regăsesc la echipe de liga întâi din România sau alte ţări, alţii au căzut cu o treaptă mai jos. Ca să ne facem o idee despre ce a însemnat Universitatea ca fabrică de fotbalişti sau rampă a lor de lansare, să-i vedem pe aceia care la ora asta evoluează, spre deosebire de Ştiinţa, în prima ligă.

Bornescu. Titular incontestabil la Petrolul.

Mihai Costea. Deşi e singurul stelist care în sezonul curent a marcat în toate competiţiile – campionat, Cupa României, Europe League – nu mai contează pentru echipa Stelei. Nici pentru banca de rezerve.

Prepeliţă. Important om de lot la Steaua. Singurul dintre jucătorii proveniţi de la U Craiova nesilit să plece din Ghencea sau neintrat în dizgraţia lui Gigi, cum au păţit Andrei Ionescu, Dorel Stoica, Dănănae şi fraţii Costea. (Din această listă, Prepe e singurul care n-a debutat în A în echipa Ştiinţei. A venit la Craiova de la FC Argeş.)

Silviu Lung jr. A avut aproape două sezoane bune la Astra, ca titular, umbrite de gafa de la Vaslui.

Bărboianu. Aşa şi-aşa. Acum e rezervă la Astra, dar o rezervă cu salariu invidiat de mulţi titulari din Liga I.

Găman. A devenit căpitanul Astrei, a contorizat şi nişte amicale pentru naţională.

Ciucă. Om de lot la Gaz Metan Mediaş.

Buleică. Revelaţia revelaţiilor! În iarnă, s-a transferat de la CS Severin la U Cluj. Transformat din fundaş în mijlocaş, a marcat 3 goluri spectaculoase şi aducătoare de puncte. E sub contract cu Pandurii Târgu Jiu, unde probabil o să se înapoieze din campionatul următor.

Dănănae, Dorel Stoica, Velcovici, Florin Costea, Mihai Roman, Cătălin Crăciun. Un grup cât o echipă de volei regăsit la CS Severin. Unii dintre craioveni au ajuns aici să-şi lingă rănile la propriu, după grave accidentări, alţii după oarecare eşecuri în carieră. Severinul a avut un parcurs mai bun cu ei decât avusese fără ei.

Andrei Ionescu. Din toamnă, e la Ferencvaros Budapesta. În tur a avut o perioadă fastă, din iarnă e accidentat.

Valerian Gârlă. De vreo trei ani, titular la Milsami Orhei, în prima ligă a Moldovei.

Prin campionatele Germaniei sau Italiei, aşadar, n-a călcat crampon de craiovean. Mihai Costea e primul om lansat de Universitatea în era Mititelu care devine campion naţional. Ar trebui oare socotit şi Florin Costea, pentru vreo două meciuri jucate la Steaua în tur?

Noi pe cine contăm?

Se pune problema ca Universitatea Craiova să se înscrie în Liga a II-a. Primii fotbalişti la care ar face apel sunt, logic, aceia care au mai jucat la Craiova. Dintre cei mai sus enumeraţi, e greu de crezut că ar opta prea mulţi pentru B. S-ar pune problema doar cu unii jucători de la Severin, echipă cu mari şanse să părăsească prima ligă, din două motive: punctele şi dosarul de licenţiere. Să vedem, aşadar, dintre oamenii lansaţi de Universitatea, pe cine ar putea conta noua echipă a Craiovei, dacă va fi să-i reînregimenteze.

Mecea. Portar crescut de Ştiinţa. Încă n-are niciun meci în prima ligă. A jucat la Minerul Lupeni, acum e rezervă la CS Severin. Şanse să vină la Universitatea: 91 %.

Gugu. Are 21 de ani. De la Ştiinţa a ajuns la FCM Târgu Mureş, picând din A în B. Acum joacă în B. Promitea ceva mai mult. Şanse: 75 %

Dorel Stoica. Doar dacă nu găseşte ceva prin ţări arabe sau la vreo nou-promovată în Liga I a României.Şanse: 22 %.

Velcovici. Nu s-a afirmat decisiv în prima ligă, ar fi putut-o face, dacă nu la U Craiova, la Gloria Bistriţa. Şanse: 67 %.

Buşu, nepotul lui Adrian Mititelu, e la Chindia Târgovişte. Astă-vară a avut probleme, un dosar de urmărire penală, acuzat că a lovit o femeie. Exclus din lot de Chindia şi reprimit. Şanse: 97 %.

Ologu. La Petrolul şi CS Severin n-a prins constant echipa. În prezent e la Săgeata Năvodari, pentru care a izbutit inclusiv 3 goluri într-un meci, cu Sportul Studenţesc. Săgeata trage la A, decisivă e lupta între ea şi Delta Tulcea. Şanse: 40 %.

Firţulescu. Face 24 de ani. A jucat, după Craiova, la FCM Târgu Mureş, în A, şi la Alki Larnaka, tot în prima ligă. În prezent, la FC Olt, adică-n B spre C. Şanse: 81 %.

Săceanu. Joacă la Farul, pe care o paşte C-ul. Şanse: 93 %.

Cătălin Crăciun. Accidentat groznic înainte cu un an ca Universitatea să rterogradeze, chiar în meciul salvator, cu Oţelul, Crăciun a ajuns la FC Olt, iar din această iarnă e la CS Severin. Şanse: 79 %.

Dina nu s-a putut afirma la Petrolul: într-un tur n-a dat niciun gol. Locul i l-a luat Hamza, care într-un retur a dat 13 goluri. Dina e acum la ACS Poli Timişoara, probabil că va promova în A. Şanse: 16 %.

Gogoşoiu joacă la CSM Râmnicu Vâlcea, în B, de doi ani. A marcat nişte goluri. Şanse: 68 %.

Mihai Roman a marcat primul său gol în A, pentru Severin. S-ar putea să atragă atenţia altor divizionare. Ce l-ar lega de Craiova: şeful societăţii Mitliv îi e unchi şi s-ar putea să fie sponsor de bază la echipă. Şanse: 47 %.

Ionuţ Stancu, fotbalist mai vechi, dinainte de Mititelu, a anunţat în urmă cu un an c-ar juca şi gratis pentru Ştiinţa. Acum e în B, la CS Mioveni. Şanse: 82 %.

Sursa: Sportuloltenesc.ro

 

3TV LIVE
Oltenia 3TV on Facebook
Powered by ciokix logo API