Actual Politică Sport Reportaj Eveniment Emisiuni Realizatori Program TV Contact Video Inregistrări Codul deontologic date contact Productie Video Corporate
Prima Actual Politică Sport
Reportaj
Eveniment Emisiuni Realizatori Program TV Contact Video Productie Video Corporate
Reportaj
Reportaj - ULTIMUL DANS - PARCUL NICOLAE ROMANESCU CRAIOVA
La inițiativa lui Nicolae P. Romanescu, primarul Craiovei din acel moment, parcul a fost proiectat de arhitectul francez Edouard Redont. În 1900, planurile parcului au fost medaliate cu aur la Expoziția Universală de la Paris (1900). Construcția a început în 1901 și a fost finalizată în 1903.
PARCUL NICOLAE ROMANESCU CRAIOVA
 
La inițiativa lui Nicolae P. Romanescu, primarul Craiovei din acel moment, parcul a fost proiectat de arhitectul francez Edouard Redont. În 1900, planurile parcului au fost medaliate cu aur la Expoziția Universală de la Paris (1900). Construcția a început în 1901 și a fost finalizată în 1903. Suprafața totală a parcului este de 96 de hectare și cuprinde, pe lângă plantațiile ornamentale de arbori și arbusti, o întindere de apă de peste 4 ha, un hipodrom de 20 ha, drumuri, alei și poteci care însumează peste 35 km lungime. Și este considerat al treilea cel mai mare parc natural din Europa.[necesită citare] De asemenea, parcul este dotat cu un amfiteatru pentru spectacole, o mică gradină zoologică, una dintre cele mai vechi din țară, inaugurată în anul 1906 și cateva restaurante.
 
Realizator
Larisa Mititelu
 
OperatorI imagine
Sorin Galiceanu
Aurel Borcos
 
Editori imagine
Catalin Glavan
Pascovski Victor
 
Voice-over
Catalin Glavan
 
Filmari aeriene:
Dan Andritoiu
 
Figuratie:
Mirela Gaman
Mihai Disa 
 
 
Multumiri:
Serviciul Judetean Arhivele Nationale DOLJ 
Opera Romana Craiova
 
 
O productie Oltenia 3TV
Toate drepturile rezervate
Oltenia 3TV © 2014
3TV LIVE
Oltenia 3TV on Facebook
Powered by ciokix logo API