Emisiuni Realizatori Program TV Contact
Prima
Actual
Politică Sport Reportaj Eveniment
Actual
ASOCIAŢIA MAO PROMOVEAZĂ PATRIMONIUL DOLJEAN
Asociaţia MAO a organizat, astăzi, 11 septembrie 2020, un eveniment de promovare a patrimoniului doljean. Proiectul este derulat cu sprijinul Asociaţiei GAL Valea Dunarii Sudolt.

 

Printre invitaţi s-au numărat reprezentanţii autorităţilor locale, partenere ale Asociaţiei GAL Valea Dunării Sudolt. Evenimentul face parte dintr-un proiect iniţiat de către Asociaţia MAO, accesat în anul 2019, prin Programul Naţional de Dezvotare Rurală, cu scopul promovării patrimoniului local în teritoriul GAL Valea Dunării Sudolt.

Localităţile vizate au fost oraşele Bechet, Dăbuleni şi comunele Afumaţi, Bârca, Bistreţ, Călăraşi, Cârna, Catane, Gighera, Gângiova, Giurgiţa, Goicea, Măceşu de Jos, Măceşu de Sus, Negoi, Ostroveni, Sadova, Urzicuţa şi Valea Stanciului.

În cadrul evenimentului au fost distribuite broşuri de prezentare şi au fost trecute în revistă noutătile aduse în turism având ca scop antrenarea în activităţi şi dezbateri a autorităţilor locale, precum şi aducerea în faţa publicului a unor probleme reale din zonă -  ca de exemplu promovarea insuficientă, degradarea şi lipsa de interes pentru obiectivele şi atracţiile turistice ale zonei.

De asemenea, evenimentul a inclus şi inaugurarea platformei online de promovare a patrimoniului local: https://patrimoniu-galvds.ro.

Transformarea zonelor rurale din teritoriul Gal Valea Dunării Sudolt în destinaţii turistice se va realiza progresiv, primul pas a fost identificarea punctelor de interes, catalogarea şi promovarea acestora prin materiale tipărite care vor fi  puse la dispoziţie în diversele instituţii publice sau private cu scopul de a atrage turişti, fie pentru descoperirea zonelor cu potenţial turistic generând astfel o cerere pentru activităţi turistice la care comunităţile locale din teritorul Gal Valea Dunarii Sudolt vor reacţiona într-un mod pozitiv.

Prin crearea unor instrumente de promovare care să puna în valoare potenţialul local, se urmăreşte o creştere a gradului de atractivitate a zonei pentru potenţiali investitori, prin creşterea proiectelor de investiţii în modernizarea spaţiilor culturale, valorificarea tradiţiilor şi culturii locale.

3TV LIVE
Oltenia 3TV on Facebook
Powered by ciokix logo API